Club Cele Jong

Datum
start16 februari 2019
eind17 februari 2019
OmschrijvingBij Club Cele Jong gaan we het in 2019 hebben over het omgaan met vooroordelen. Want wat nou als je ‘anders dan anders’ bent? Je kunt anders dan je klasgenoten of vrienden zijn in je thuissituatie, omdat je ouders bijvoorbeeld gescheiden zijn en in andere steden wonen, of dat je twee moeders hebt, of dat één van je ouders doof is. Tijdens de eerste Club Cele Jong gaan we daarover in gesprek: wat als je thuissituatie afwijkt van de jongeren om je heen?

Te gast bij onze tafelheer- en dame Sam (14) en Pien (14) is Mariska van Beusichem, de stadspastor van Zwolle. Haar thuissituatie is ook anders dan anders, want ze is pastoor, getrouwd met een vrouw en heeft kinderen uit een vorige relatie met een man. Was het lastig om thuis, tijdens die grote veranderingen, met elkaar te communiceren? En hoe ging zij om met vooroordelen over haar gezin?

Deze editie van Club Cele Jong is geïnspireerd door de voorstelling Gandhi van Theater Gnaffel, die een week na Club Cele Jong in première gaat in de Zwolse Theaters op 16 en 17 februari. De voorstelling gaat over Charlie en haar ouders die alleen maar ruzie maken. Ze horen haar niet meer en voelt zich heel alleen in deze strijd. Wat moet zij doen om écht gehoord te worden? Alle jonge Club Cele gasten 8-14 jaar ontvangen een gratis kaartje voor de première van de voorstelling Gandhi van Theater Gnaffel op 16 of 17 februari.

Club Cele zet de stad in beweging. Maar wie heeft de toekomst van die beweging? Juist, jongeren! Daarom is Club Cele Jong in het leven geroepen: we gaan samen met jou in gesprek over onderwerpen die binnen en buiten schooltijd spelen. Samen met Theater Gnaffel gaan we op zoek naar nieuwe ontmoetingen, leuke onderwerpen en nieuwsgierigheid. Daarbij werken we samen met jonge Zwolse presentatoren in de dop. Doe jij ook mee? Kom dan naar Club Cele Jong!

Club Cele Jong: Wat nou als je anders bent? vindt plaats op zondag 10 februari 2019 om 14.00 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema's, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via

redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl

Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2sFBvwT